یکی از سهمگین ترین نبردهایی که در کشور هلند به وقوع پیوست ، نبرد اورلون ، بود . اواخر سپتامبر 1944 بود که نیروهای زرهی و پیاده آمریکایی و انگلیسی وارد نبرد با ارتش آلمان شدند ، نبردی که تا 18 اکتبر همان سال به طول انجامید آن چه که نبرد را برای طرفین سخت تر می کرد شرایط نامساعد جوی بود : سرما ، بارش باران و باد شدید پیش روی طرفین را با مشکل مواجه کرده بود .
عملیات مارکت گاردن
در سپتامبر 1944 متفقین حمله گسترده ای را در مرز هلند و بلژیک در جنوب هلند آغاز کردند که هدف از آن عبور از رود راین و گذر از خط زیگفرید و در نهایت فتح برلین بود. { خط زیگفرید استحکامات دفاعی ساخت آلمانها بود که در دهه 30 میلادی ساخته شده بود .م. }
اما نیروهای هوابرد متفقین در شهر آرنهم هلند با ایستادگی آلمانها مواجه شدند که مانع پیشروی متفقین و ایجاد برجستگی باریکی در شمال بلژیک و جنوب شرقی هلند شد . در این هنگام نیروهای آلمانی که پیشتر مجبور به عقب نشینی شده بودند و به تازگی تقویت شده بودند از پایگاهی در غرب رود موز در نزدیکی شهر فنلور به این نقطه حمله کرده ، متفقین مصمم بودند از سمت شمال به این پایگاه حمله کنند و برای این کار می بایست نخست دو شهر ونرای و اورلون را که در مسیر فنلو واقع بودند فتح می کردند . به همین منظور متفقین دست به طراحی عملیات Aintree زدند که هدف آن حفاظت از برجستگی جغرافیایی ایجاد شده و نابودی پایگاه آلمانها و در نهایت تدارک حمله به راین لند بود.
آمریکایی ها در اورلون
آمریکایی ها عقب می نشینند
لشکر هفتم زرهی آمریکا که برای این هدف به منطقه فراخوانده شده بود در 30 سپتامبر تلاش کرد تا با بهره گیری از تانک های شرمن آلمانها را شکست دهد اما در مواجه با تانک های پانتر و تایگر و توپخانه آلمانها کار به جایی نبردند ، در نهایت آمریکایی های از رمق افتاده در 8 اکتبر با کمک نیروهای تحت امر سرلشکر ویسلر شروع به عقب نشینی کردند .
آمریکایی ها در کنار هویتزر 105 میلی متری
آمریکایی ها در حال واگذاری فرماندهی به انگلیسی ها
مقاومت دلیرانه آلمان ها
پس از چند روز آرامش نسبی که از پی حمله نا موفق لشکر هفتم زرهی ایالات متحده به اورلون حاصل شده بود در 11 اکتبر لشکر سوم پیاده نظام و لشکر یازدهم زرهی بریتانیا تحت امر ویسلر مسئول حمله به اورلون گشتند . به دلیل بارندگی شدیدحمله یک روز به تعویق افتاده بود ، از پی بارش شدید زمینهای اطراف دهکده به باتلاقی بزرگ تبدیل شده بودند که به معنای از کار افتادن تانکهای انگلیسی بود در نتیجه وظیف شکستن مقاومت آلمانها به پیاده نظام محول شد.
سربازان آلمانی
لشکر سوم زرهی در حال حرکت به سمت اورلون

توپ خانه متفقین
در 14 اکتبر آخرین مواضع آلمان ها نیز سقوط کرد ، صدها آلمانی مجبور به تسلیم بودند اما هنوز دست از مقاومت بر نداشته بودند در این هنگام بریتانیایی ها به زمین های اطراف رود مولن بیک رسیده بودند ، زمینهایی که توسط آلمانها مین گذاری شده بود ، بارش باران که باعث طغیان رود و بالا آمدن آب شده بود کار را برای انگلیسی ها سخت تر و به آلمانها در مقاومت کمک می کرد در این هنگام تانک های انگلیسی توانایی حرکت را از دست داده و انگلیسی ها زیر آتش شدید آلمانها قرار گرفته بودند در این هنگام انگلیسی ها تلاش می کردند از طریق پل یا شنا در رودخانه خود را به ساحل روبرو برسانند غافل از آن که آلمانها حتی در آب نیز مین کار گذاشته بودند نتیجه آن که مولن بیک از خون سربازان بخت برگشته بریتانیایی به رنگ سرخ درآمد به همین دلیل این رود را رودخانه خون نیز می نامند. در نهایت در شامگاه 16 اکتبر تعداد زیادی موفق به عبور از روی پل شدند و از پی آن بار دیگر نبرد تن به تن میان متفقین و آلمانها به وقوع پیوست .
نتیجه مشخص بود : اورلون به تلی از خاک تبدیل و در نهایت به دست متفقین افتاده بود . چنین نبردی از زمان حمله به نورماندی بی سابقه بود تلفات متفقین شامل سه هواپیما ، تعداد زیادی تانک و بین 1800 تا 2500 کشته بود.
اورلون در پایان نبرد
امروزه موزه ملی جنگ هلند در مکان وقوع این نبرد قرار دارد ، این مکان را هم چنان به همان شکل نگاه داشته اند .
_________________________________________
منابع :
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=76293
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Overloon
http://www.shermantankoverloon.nl/?id=12&lan=en&sz=2
بهره بری از این نگاشته با ذکر عبارت WWW.MILITARY.IR برای همگان آزاد است .