loading...

میلیتاری (Military) |مقالات نظامی

G28-E2با دوربینی مجهز به "آفتاب گیر لانه زنبوری". این آفتاب گیر که بر روی دهانه دوربین نصب می گردد، مانع از انعکاس  نور خورشید و کشف موقعیت تکتیرانداز می شود.   شرکت قدر

آخرین ارسال های انجمن

معرفی سلاح دقیق زن H&K G28 !

عادل خوجه بازدید : 2870 پنجشنبه 22 بهمن 1394 نظرات (0)

G28-E2با دوربینی مجهز به "آفتاب گیر لانه زنبوری". این آفتاب گیر که بر روی دهانه دوربین نصب می گردد، مانع از انعکاس  نور خورشید و کشف موقعیت تکتیرانداز می شود.

 

شرکت قدرتمند و سرشناس هکلر و کخ آلمان در چند دهه اخیر، در کنار سلاح های تهاجمی، مسلسل های دستی و سلاح های کمری محبوب و کارآمدش دست به توسعه چند نوع اسلحه " دقیق زن" زده است که انصافاً هم در این زمینه موفق بوده و توانسته محصولات این خانواده از سلاح های خود را در صدر سلاح های قدرتمند و با کیفیت دنیا جای دهد.

آخرین و پیشرفته ترین سلاح دقیق زن یا اصطلاحاً "تک تیرانداز" این شرکت هم گواه نبوغ و دانش مهندسان آلمانی است. سلاح G28 در زمره DMR ها یا سلاح هایی که مخصوصاً برای کشتن افراد به صورت دقیق و معین ساخته شده اند، قرار می گیرد. این رایفل (rifle) در اصل برای نیرو های عملیاتی ارتش فدرال آلمان در جنگ افغانستان طراحی و تولید شده و در نتیجه مأموریت اول آن از بین بردن معارضین طالبان بوده است.

G28 به لحاظ ساختاری عضوی از خانواده نسخه های مختلف HK-417 قرار می گیرد اما رسماً یک سلاح مجزا و متفاوت است. این سلاح بر پایه سلاح MR308 شرکت H&Kکه یک سلاح غیر جنگی است طراحی شده. هر چند دارای تفاوت های نسبتاً زیادی با HK417 است اما 120 قطعه آن یعنی 75 درصد کل قطعات تشکیل دهنده G28 باHK417 قابل تعویض است.

به لحاظ ظاهری G28 شبیه سلاح های دقیق زن بسیاری است که بر اساس اسلحه تهاجمی AR15 شرکت Colt طراحی گشته‌اند است؛ از ریل های Stanag 4694 ناتو برای نصب اوازم و تجهیزات جانبی بهره می برد و با اعمال تغییراتی، امکان نصب قطعاتی که برای ریل های Mil-STP 1913 یا همان ریل های "پیکاتینی" ساخته شده‌اند نیز بر روی آن وجود دارد. قنداق قابل تنظیم آن به تیرانداز امکان انتخاب بهتر فاصله دوربین از چشم را می دهد و با جمع کردن کامل آن طول سلاح از طول حداکثری 1082 میلی متر به 965 میلی متر کاهش می یابد.

رسیور فوقانی جی 28 بر خلاف HK-417 که آلومینیومی است، از فولاد ساخته شده است. G28 دارای رنگ آمیزی منحصر به فرد قهوه‌ای-سبز است که به گفته‌ی شرکت سازنده، امکان به کار گیری آن در تمام پوشش های گیاهی را مهیا می سازد.

 

2~88.jpg

 

نقشه انفجاری جی 28 استاندارد:

1-رد دات 2-دوربین 3-شیار درجه جمع شونده 4-مجموعه لوله، سیلندر گاز و رسیور فوقانی 5-دسته مسلح سازی (گلنگدن) 6-پوشش های جانبی ریل تجهیزات 7-مجموعه سوزن 8-کاور لوله با مگسک باز 9-مجموعه قبضه، سامانه ماشه و میله‌ی قنداق 10-قنداق 11-نور افکن/لیزر 12-دو پایه 13-دستگیره 14-حلقه‌ی بند 15-خشاب ده تیری 9a- آچار های مخصوص تنظیم و باز و بسته کردن سلاح

 

G28 دارای دو نسخه متفاوت است. تفاوت اصلی این دو نسخه در سامانه هدف گیری است که شرکت HK همراه با آن عرضه می دارد. G28-E2  یا نسخه استاندارد دارای دوربین ساخت شرکت سرشناس اشمیت و بندر (Schmidt & Bender) با نام PM II 3-2x50 است که میدان دید وسیع و قابلیت بزرگنمایی بالایی در اختیار تیرانداز قرار می دهد و تا برد 800 متر کارآیی بالایی دارد.

نسخه دیگر یعنی G28-E3 که با نام پاترول (Patrol) شناخته می شود (به معنی گشت) از یک دوربین ساخت همان شرکت اشمیت و بندر اما با نام PM II 1-8x24استفاده میکند. این دوربین نسبت به دوربین E2 دارای "زوم" پایین تری است و تا افصله 600 متری کارایی بالا دارد اما در عوض اندازه‌ی کوچکتر و وزن کمتری دارد، و به گفته‌ی هکلر و کخ، به این دلیل می توان از E3 در نقش سلاح گشتی و تهاجمی نیز استفاده کرد. وزن G28-E2، 5.8 کیلوگرم و وزن E3حدود 5.1 کیلوگرم است. پایه های مورد استفاده برای نصب این دوربین ها بر روی سلاح این امکان را فراهم می کند که یک سامانه هدف گیری کوتاه برد مانند Red dot (نقطه قرمز) بر روی دوربین اصلی نصب گردد و در کیت خود شرکت هکلر و کخ هم یک رد دات Aimpoint Micro T1 قرار دارد. همچنین در کیت پیشنهادی شرکت هکلر و کخ علاوه بر دوربین اصلی، یک لیزر ساخت Rheinmetall، یک مسافت یاب لیزری ساخت Jenoptik، یک دوپایه و یک دستگیره (Grip) نیز قرار دارد. شرکت دو نوع سامانه مکمل هم برای دوربین (نسخه استاندراد E2) پیشنهاد می کند، یکی سامانه دید در شب و دیگری سامانه دید حرارتی.

 

g28_kidt3.jpg

جی 28 استاندارد مجهز به سامانه دید در شب Qioptiq Merlin Long Range در جلوی دوربین اشمیت اند بندر

 

1322126351.JPG

 

G28-E2 مجهز به سامانه دید حرارتی L3-Insight CNVD-T36 در جلوی دوربین اصلی ساخت اشمیت اند بندر

 

همچنین کاور لوله و قنداق این دو نسخه نیز متفاوت است: نسخه استاندارد دارای قنداقی است که قابلیت تنظیم طول لوله و ارتفاع محل گونه را دارد اما نسخه گشتی آن دارای خشابی مشابه HK-417 است که فقط قابلیت تنظیم طول دارد. کاور لوله نسخه گشتی نیز مشابه HK-417 است و تا وسط لوله را پوشش می دهد اما نسخه استاندارد دارای کاوری سراسری است.

 

g28patrol8.jpg

(G28-E2 (Standard

 

 

g28patrol7.jpg

g28patrol6.jpg

 

(G28-E3 (Patrol

 

خشاب اصلی جی 28 از پلیمر نیمه شفافی ساخته شده که امکان بررسی کلی تعداد گلوله های موجود در خشاب را به تیرانداز می دهد و می توان بر روی این سلاح از خشاب هایی با ظرفیت 10 و 20 تیری استفاده کرد.

همچنین امکان نصب صدا خفه کن بر روی این سلاح وجود دارد و بدین جهت رگولاتور گاز آن دارای دو حالت (بدون خفه کن/ با خفه کن) است.

هکلر و کخ جی 28 از سامانه شلیک مطمئن و کارآمد Rotating bolt short-stoke piston ( مکانیزم مطمئن پیستون کورس کوتاه گاز به همراه گلنگدن چرخشیاستفاده می کند. گلوله های 7.62x51 mm ناتو در آن بعد از عبور از لوله 419 میلی متری دارای سرعتی در حدود 775 متر بر ثانیه هستند.

شرکت هکلر و کخ برای ارزیابی دقت این اسلحه آزمایشاتی را در فاصله 100 متری از هدف و با شلیک 10 گلوله از نوع OTM/HPBT/Sierra Match King انجام داده و با استناد بر این آزمایشات، شرکت سازنده دقت 1.5 MOA یعنی حداکثر پراکندگی 45 میلی متر محل برخورد گلوله ها به هدف در افصله 100 متری را تضمین می کند! به گفته هکلر و کخ فاصله‌ی حداکثری که در آن احتمال برخورد گلوله به هدف در شلیک اول بالاست برابر با 600 متر است و دقت بالای این سلاح امکان مورد اصابت قرار دادن اهدافی در ابعاد یک انسان را در افصله 800 متری به راحتی مهیا می سازند. همچنین سرعت گلوله در لحظه خروج از لوله معادل 780 متر بر ثانیه است که به گلوله‌ی استاندارد ناتو سرعتی معادل 3000 ژول می دهد!

از این رو و با جمع بندی قابلیت انطباق پذیری بالا، دقت بالا و کیفیت همیشگی H&K آلمانی می توان ادعای شرکت سازنده را تأیید کرده که می گوید:

"G28 بسیار فرا تر از یک تفنگ دوربین دار معمولی است!"

 

thumb_7~24.jpg

 

 

8~0.png

                       

 
 
9~10.jpg
 
 
thumb_10~8.jpg
 
thumb_11~9.jpg
 
 
 
منابع: سایت هکلر و کخ و ویکیپدیا. 
 
http://www.military.ir/forums/topic/29738-hk-g28/

 

برچسب ها سلاح , هجومی , انفرادی ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
وبگاه میلیتاری یکی از جامع ترین وب سایت های حوزه نظامی در ایران می باشد. این وبگاه کار رسمی خود را از شهریور ماه سال 92 آغاز کرد. همواره هدف و تلاش این وبگاه خدمت به حوزه نظامی کشور عزیزمان ایران بوده و وابسته به هیچ جناح و گروه خاصی نیست. از شما دعوت می شود با پیوستن به این وبگاه برای ما دلگرمی بزرگی باشید.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 583
  • کل نظرات : 18
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 137
  • آی پی امروز : 106
  • آی پی دیروز : 237
  • بازدید امروز : 305
  • باردید دیروز : 458
  • گوگل امروز : 60
  • گوگل دیروز : 127
  • بازدید هفته : 1,273
  • بازدید ماه : 19,970
  • بازدید سال : 106,405
  • بازدید کلی : 4,795,371