loading...

میلیتاری (Military) |مقالات نظامی

کشور اوکراین قبل از فروپاشی شوروی، وظیفه ی تولید تانک های تی ۸۰ را در کمپانی Malyshev (که در خود اوکراین واقع شده بود) برعهده داشت که چند مدل بعدی را نیز دفتر طراحی خارکیف توسعه داد که یکی از آنها

آخرین ارسال های انجمن

معرفی تانک تی ۸۴ (T-84) ؛ MBT کشور اکراین

عادل خوجه بازدید : 1502 شنبه 26 دی 1394 نظرات (0)

کشور اوکراین قبل از فروپاشی شوروی، وظیفه ی تولید تانک های تی ۸۰ را در کمپانی Malyshev (که در خود اوکراین واقع شده بود) برعهده داشت که چند مدل بعدی را نیز دفتر طراحی خارکیف توسعه داد که یکی از آنها تانک تی ۸۴ است که در کشور اوکراین و بعد از فروپاشی شوروی به تولید رسید. اولین دسته از این تانک در سال ۱۹۹۴ تولید و در سال ۱۹۹۹ به خدمت نیرو های نظامی ارتش اوکراین درآمد. تانک تی ۸۴ بر اساس مدل موتور دیزلی تی ۸۰ (برخلاف سایر نسخه ها که از موتور گازتوربین استفاده می کنند) است که نام دقیقش T-80UD است. موتور به کار رفته در این تانک از نوع موتور مخالف پیستون (در آینده در خصوص این موتور در وبسایت مقاله ای خواهیم داشت) است که عملکرد و کارایی فوق العاده بالایی دارد و همین ویژگی موجب شده تا تی ۸۴ یکی از سریعترین تانک های حال حاضر دنیا با نرخ قدرت به وزن ۲۶ اسب بخار در هر تن می باشد (معادل ۱۹ کیلووات). تانک تی ۸۴ جدید Oplot دارای یک برجک با طراحی نسبتا پیشرفته که از ترکیب بالایی از مهمات بهره می برد و برجک را تا حدودی شلوغ کرده است و همین موجب شده تا با کاهش یک نفر از خدمه (معمولا تانک های روسی و اوکراینی به علت دارا بودن بارگذار خودکار، خدمه ۳ نفر می باشند) جا برای افزایش مهمات نیز بیشتر شده است. ۱۰ دستگاه از این تانک ها در سال ۲۰۰۱ وارد خدمت ارتش اوکراین شدند. البته کشور اوکراین نیز برای سایر کشور هایی که از مهمات استاندارد ۱۲۰ میلیمتری ناتو استفاده می کنند نیز گزینه را در نظر گرفته که T-84-120 Yatagan (یاتاقان) نام دارد، این تانک از توپ ۱۲۰ میلیمتری استفاده می کند که قادر به شلیک مهمات ناتو و همینطور موشک های هدایت شونده ی ضد تانک می باشد.

 

تاریخچه ی تولید

تانک تی ۸۴ یکی از آخرین دستاورد های ارتش اوکراین است که به گونه ای ادامه ی تی ۸۰ شوروی می باشد و این تانک در دفتر طراحی های سنگین خارکیف متولد شد. هدف از طراحی این تانک در اصل جدا شدن اوکراین از صنایع نظامی روسیه (علی الخصوص زرهی) بود که یکی از نمونه های بارزش جلوگیری از فروش تانک های T-80UD به کشور پاکستان به علت روابط نزدیک هند با روسیه بود که مانع از ارسال این تانک ها به پاکستان گردید. یکی از مهمترین وجوه تمایز میان تی ۸۰ و تی ۸۴، برجک است که در نسخه ی اوکراین، برجک با یک سری زره مخصوص در اطرافش پوشیده شده است، به طوری که قالب آن به کلی با نسخه ی روسی فرق می کند. تانک های تی ۸۰ که به پاکستان ارسال شدند، یک سری از آنها دارای برجک تانک تی ۸۴ بود اما مابقی همگی تانک های تی ۸۴ اوکراینی بودند.

همانطور که در قبل نیز اشاره شد، از ویژگی های خارق العاده ی این تانک، موتور آن است که نسبت قدرت به وزن آن ۲۶ اسب بخار در هر تن می باشد که برای یک تانک ۴۶ تنی بسیار نکته ی حائز اهمیتی است. البته این تانک لقب تانک پرنده را نیز از تانک تی ۸۰ به ارث برده و مورد دیگر عملکرد موتور در شرایط بسیار بد آب و هوایی، یعنی در مکان های گرم و یا سرد است که دارای دستگاه تهویه هوای قدرتمند هم برای خدمه و هم برای موتور می باشد. این تانک می تواند در هوای -۴۰ درجه الی +۵۰ درجه سانتیگراد به عملیات بپردازد.

http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/t84-21l.jpg  http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/oplot_t-84.jpg

 تانک تی ۸۴ اوکراین (T-84)

کشور اوکراین یکی از مهمترین جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی بود که بعد از فروپاشی آن، مقادیر زیادی از تجهیزات نظامی را نیز به ارث برد. کمپانی Malyshev نیز بعد از فروپاشی مدت زمان زیادی را منتظر دریافت زره های سرامیکی بود اما با توجه به عدم دریافت از طرف روسیه، دست به طراحی تانک های تی ۸۴ باقیمانده با همین نوع زره در دسترس سرامیکی (هرچند اندک) زد. مدتی بعد این کشور دسته ی جدیدی از تانک های تی ۸۴ را به تولید رساند که به جای زره سرامیکی، از یک زره ویژه ی کامپوزیت استفاده می کرد که حفاظت بسیار خوب و قابل قبولی به تانک بخشیده بود. این زره به علت ساختار بسیار ویژه ای که داشت به زره ساندویچی معروف شد که کامپوزیت مخصوص میان ورقه هایی از استیل و روی (نوعی آلیاژ فلزی) قرار گرفت. در واقع بسیاری از صاحب نظران زرهی بر این باور هستند که مقایسه ی نسخه ی جدید با قدیمی بسیار دور از تصور است و اینکه مدل جدید به خاطر توانایی هایی که داشت، روز به روز به قدرت حفاظتش افزوده می شد و اوکراین این نکته را در خصوص T-84 Oplot نیز به کار برد.

تاریخچه ی عملیاتی (همچنین شامل کشور های استفاده کننده)

اوکراین

اولین نمونه ی اولیه از این تانک در سال ۱۹۹۴ ساخته شد که برای انجام آزمایشات مختلف وارد میدان عملیات گردید. در همان سال، تصمیم بر این گرفته شد که تعداد بیشتری از این نسخه به تولید رسند. این نسخه ها زمانی که تکمیل شدند، به سرعت تحویل ارتش و کارخانه ی سازنده به جهت انجام آزمایشات میدانی، داده شدند. بعد از آزمایشات موفقیت آمیز در دهه ی ۹۰ میلادی، ارتش تصمیم گرفت تا تانک های T-84 را در سال ۱۹۹۹ به خدمت خود دربیاورد. در ۲۴ آگوست سال ۲۰۰۰ میلادی، ۱۰ دستگاه از این تانک ها به مناسبت دهمین سال استقلال کشور اوکراین در رژه ی همان روز شرکت کردند. برای اولین بار تانک های تی ۸۴ اوکراینی در سال ۲۰۱۴ میلادی در طی نبرد Donbass دیده شده اند. در حال حاضر آماری از میزان نابودی این تانک ها در دسترس نمی باشد.

 

 

http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/T-84-OPLOT-M-main-battle-tank-MBT-of-Royal-Thai-Army-4.jpg

تانک تی ۸۴ تایلند ( T-84 Oplot-M)

کشور تایلند

در سپتامبر سال ۲۰۱۱، کمپانی Malyshev متعلق به خارکیف، قراردادی را با ارتش این کشور منعقد نمود که در مفاد آن، تولید ۵ دستگاه تانک Oplot-M اوکراینی تا پایان همان سال برای ارتش تایلند متذکر شده بود. همانطور که در قرارداد ذکر شده، اوکراین موظف به تولید ۴۹ دستگاه از این تانک ها که همگی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار آمریکا می باشند، شده است و باید طی چند سال آینده همه ی آنها را تحویل دهد.

http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA.jpg  http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/T-84_Oplot_2.jpg

 تانک تی ۸۴ اوکراین (T-84)

گرجستان

در اوکتبر سال ۲۰۰۹ میلادی، Ukrspetsstroi اوکراین قراردادی را با گرجستان منعقد نموده که در طی آن می بایست در کنار دیگر تسلیحات نظامی، ۱۲ دستگاه تانک مدرن T-84 Oplot نیز به این کشور فروخته شوند.

 

نسخه های مختلف

T-84نسخه های مدرنیزه ی تانک های T-80UD اوکراینی که دارای برجک با شکل و شمایل جدید به همراه سامانه ی اقدامات متقابل اشتورا ۱، سیستم های الکترونیکی جدید، توپ اصلی متفاوت، زره جدید و یک موتور دیزلی ۶TD-2 با توانایی تولید ۱۲۰۰ اسب بخار نیرو می باشد.

T-84U: نسخه ی ارتقاء یافته ی تانک t-84 که شامل زره جدید طرفین تانک (Side Skirts) زره های کنتاکت ۵ واکنشگر انفجاری برجک، واحد تولید نیروی ثانویه، سایت های تصویربرداری حرارتی، سامانه ی ناوبری ماهواره ای، مسافت یاب لیزری مخصوص فرمانده، سیستم ارجاع دهانه ی توپ و دیگر بروزرسانی های انجام شده روی تانک.

T-84 Oplot: نسخه ی ارتقاء یافته ی تانک T-84U با زره جدید اطراف برجک، جدا ساز مخصوص خدمه و مهمات برای جلوگیری از آسیب های ناشی از انفجار ناخواسته ی مهمات، نسخه ی جدید بارگذار خودکار مهمات توپ اصلی تانک.

 

http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/t84_yatagan_l4.jpg  http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/T-84_Oplot.jpg

تانک T-84-120 Yatagan، در سمت راست یاتاقان ترکی به وضوح قابل مشاهده است. یاتاقان نام یک نوع شمشیر عثمانی می باشد.

T-84-120 Yatagan: نسخه ی اولیه تانک Oplot که برای کشور ترکیه طراحی شده (نام دقیق محصول: KERN2-120). روی این تانک یک توپ ۱۲۰ میلیمتری که با مهمات استاندارد ناتو سازگاری دارد، نصب شده است که می تواند گلوله های همچون M829 DU را نیز شلیک کند. علاوه بر این، توپ فوق قادر به شلیک موشک های ویژه ی ۱۲۰ میلیمری AT-11 Sniper که از نوع هدایت شونده از راه دور است، می باشد. لازم به ذکر است که این تانک دارای انتخابگر های خودکار سیستم کنترل آتش برای مولفه های کلیدی تانک، سنسور رفرنس دهانه ی توپ و همینطور سیستم های ارتباطی جدید می باشد.

BREM-84خودروی بازیابی زرهی

BMU-84: تانک پل گذار

http://iran-armory.ir/wp-content/uploads/2015/09/btmp-84l.jpg

BTMP-84

BTMP-84: یک نوع نفربر جنگی پیاده نظام سنگین مبتنی بر تانک T-84 Oplot که دارای برخی از مولفه های همین تانک می باشد، با این تفاوت که در عقب جایی برای قرار گرفتن سرنشینان نفربر در نظر گرفته شده است. این نسخه فقط یک نمونه ی اولیه است و تولید انبوه نشده است.

T-84 Oplot-Mدر آینده مطلبی در این خصوص در وبسایت منتشر خواهد شد.

 

 

مشخصات تانک:

 

تاریخ ورود به خدمت

سال ۱۹۹۹

خدمه

۳ نفر (فرمانده، توپچی، راننده)

حجم و ابعاد

وزن

۴۶ تن

طول (در حالت توپ به جلو)

۹٫۷۲ متر

طول بدنه

۷٫۰۸۶ متر

عرض

۳٫۷۷۵ متر

ارتفاع

۲٫۲۱۵ متر

جنگ افزار

توپ اصلی

۱۲۵ میلیمتری بدون خان

موشک ضد تانک

۹K119M (AT-11 Sniper-B)

مسلسل ها

۱ قبضه مسلسل ۷٫۶۲ و یک قبضه مسلسل ۱۲٫۷

میزان جابجایی بالا و پایین لوله توپ

-۶ درجه به پایین +۱۳ درجه به بالا

چرخش برجک

۳۶۰ درجه

مهمات

توپ اصلی

۴۵ گلوله

مسلسل ها

۱۲۵۰ گلوله برای مسلسل ۷٫۶۲، ۴۵۰ گلوله برای مسلسل ۱۲٫۷

نیرومحرکه

موتور

۶TD-2 diesel

قدرت موتور

۱۲۰۰ اسب بخار

حداکثر سرعت در جاده

۶۵ کیلومتر در ساعت

برد عملیاتی تانک با ۱۳۰۰ لیتر سوخت

۵۴۰ کیلومتر

 

منبع : http://iran-armory.ir/1394/07/%D8%AA%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D8%AA%DB%8C-%DB%B8%DB%B4-%D8%A7%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%86-t-84/

برچسب ها تانک , تی 84 , اکراین ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
وبگاه میلیتاری یکی از جامع ترین وب سایت های حوزه نظامی در ایران می باشد. این وبگاه کار رسمی خود را از شهریور ماه سال 92 آغاز کرد. همواره هدف و تلاش این وبگاه خدمت به حوزه نظامی کشور عزیزمان ایران بوده و وابسته به هیچ جناح و گروه خاصی نیست. از شما دعوت می شود با پیوستن به این وبگاه برای ما دلگرمی بزرگی باشید.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 583
  • کل نظرات : 19
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 137
  • آی پی امروز : 432
  • آی پی دیروز : 283
  • بازدید امروز : 766
  • باردید دیروز : 563
  • گوگل امروز : 168
  • گوگل دیروز : 113
  • بازدید هفته : 2,204
  • بازدید ماه : 16,388
  • بازدید سال : 182,740
  • بازدید کلی : 4,871,706