loading...

میلیتاری (Military) |مقالات نظامی

نیروی هوایی رژیم صهیونیستی یا بازوی هوایی و فضایی که عموما سپاه هوایی هم نامیده می شود شاخه هوایی نظامی نیروهای دفاعی این رژیم می باشد .  این نیرو مدت کوتاهی پس از اعلام استقلال این رژیم در تا

آخرین ارسال های انجمن
عادل خوجه بازدید : 11409 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

نیروی هوایی رژیم صهیونیستی یا بازوی هوایی و فضایی که عموما سپاه هوایی هم نامیده می شود شاخه هوایی نظامی نیروهای دفاعی این رژیم می باشد .  این نیرو مدت کوتاهی پس از اعلام استقلال این رژیم در تاریخ 28 می 1948پایه گذاری شد . از تاریخ می 2012 تا کنون فرماندهی این نیرو بر عهده آلوف امیر اشل بوده است .

شرح وظایف :

- حفاظت از سرزمین اسراییل {!!} در برابر تهاجم هوایی و حفاظت از مناطق عملیاتی نیروهای دفاعی اسراییل

- به دست آوردن برتری هوایی در منطقه عملیاتی نیروهای دفاعی اسراییل

- مشارکت در نبرد های هوایی و زمینی

- هدف قرار دادن اهداف در عمق خاک دشمن

- ایجاد تصاویر هوایی – اطلاعاتی و مشارکت در ایجاد یک تصویر اطلاعاتی کلی و ارزیابی های آن

- جابجا نمودن نیروها ،‌تجهیزات و سامانه های تسلیحاتی

- به عهده گرفتن ماموریت های جست و جو ، نجات و تخلیه هوایی

- اجرای عملیات های مخصوص

- ساخت و ارتقا پیوسته خودی به منظور برنامه کلی تر ارتقا نیروهای دفاعی اسراییل و هماهنگ با میزان نفوذ آن

نشان نیروی هوایی رژیم غاصب،یک ستاره داود آبی !

ستاره ای که در یک دایره سفید جای گرفته است و این نشان معمولا در 6 محل رنگ آمیزی می شود: بالا و پایین هر بال و در هردو سوی بدنه ، نشان اسکادران نیز معمولا روی باله دمی نقش می شود .

تاریخ عملیاتی IAF

نخستین سال ها *** 1948 – 1967

طلایه داران این نیرو،در سال 1937 ، سرویس خدمات پروازی فلسطین بود که توسط هاگانا ( یک سازمان شبه نظامی صهیون ) و ارگون ( سازمان نظامی ملی در سرزمین اسراییل ) پایه گذاری شد . پیش تر نیز گفته شد که این نیرو زمان کمی پس از اعلام استقلال این رژیم و درک این مطلب که آنها تحت حمله قرار دارند ایجاد شد .

این نیرو شامل یک فرماندهی در هم و بر هم و هواپیماهایی اهدایی بود که کاربری نظامی به آنها داده بودند . گونه های مختلفی از هواپیماهای منسوخ و مازاد پیش از زمان جنگ جهانی دوم به سرعت و به طرق گوناگون به منظور تجهیز این نیرو فراهم شدند . استخوان بندی این نیرو را  25 فروند هواپیمای آویا اس 199 ( در اصل اینها ماسراشمیتهای بی اف 109 ساخت چک اسلواکی بودند ) و 62 سوپرمرین اسپیتفایر ( که باز هم از چک اسلواکی فراهم شده بود ) شکل می دادند . نوآوری و کاردانی به جای فناوری ،  نخستین شاخصه های دخیل در ساخت این نیرو بود که بعدها باعث موفقیت نظامی آنها در هوا می شد . در حالی که در آغاز کار این نیرو ، این دو شاخصه در نیروهای متخاصم اسراییل ، در مرتبه ای پایین تر جای داشتند . در آغاز ، بیشتر خلبانان این نیرو داوطلبان غیر بومی ( یهودی یا غیر یهودی ) و کهنه سربازان جنگ جهانی دوم که می خواستند در راه کسب استقلال با اسراییل همراه باشند ، بودند .



نیروی هوایی اسرائیل
هواپیمای Avia S 199



بازوی جنگی نوین اسراییل نخستین بار در تاریخ 29 می 1948 به منظور کمک به تلاشها در راستای توقف پیشروی مصر از جانب غزه به سوی شمال وارد میدان کارزار شد . 4 فروند آویای تازه وارد که توسط  لو لنارت ، مودی آلون ، ازر وایزمن و ادی کوهن هدایت می شدند در نزدیکی اشدود به مصری ها یورش بردند ولی آنها نتوانستند آسیبی جدی وارد بکنند و دو هواپیما را به همراه یک خلبان { کوهن } از دست دادند اما به هدفشان رسیدند : مصری ها بازایستادند .

نیروی هوایی اسراییل در سوم ژوئن نخستین پیروزی هوایی خود را بدست آورد : زمانی که که مودی آلون دو فروند dc-3 مصری را که چند لحظه پیش تل آویو را بمباران کرده بودند به زیر کشید  . نخستین داگفایت این نیرو تنها چند روز بعد رخ داد . در 8 ژوئن گیدیون لیچامان یک اسپیتفایر مصری را هدف قرار داد . با افزایش شدت درگیری و جنگ ، تعداد هواپیماهای اسراییل نیز افزایش یافت و شرایط رفته رفته به سمت تغییر توازن به نفع اسراییل پیش رفت ، آنها بویینگ بی 17 ، بریستول بیوفایتر ‌، دی هاویلند موسکویتو و پی 51 ماستانگ را نیز به خدمت درآوردند .




بوئینگ  B 17


هواپیمای DC 3


P 51 موستانگ

DH-98 ملقب به موسکویتو



بحران سوئز ***  1956

در جریان بحران کانال سوئز و عملیات کادش که توسط اسراییل در سینا انجام گرفت نیروی هوایی نقش مهمی بازی کرد . در 29 اکتبر و با آغاز عملیات ، پی 51 های این نیرو خطوط تلفن در سینا را قطع کردند ( برخی از آنها از تیغه های ملخ هواپیما برای این کار بهره بردند !) در همین حین سه فروند dc-3  اسراییلی که توسط جنگنده ها اسکورت می شدند چتربازان اسراییلی را پشت خطوط مصری ها ، در گذرگاه متلا ،  پیاده کردند . نیروی هوایی هم نیروهای زمینی مصر را هدف قرار داد و به نیروی دریایی این رژیم در تسخیر کشتی جنگی مصری که مشغول بمباران شهر ساحلی حیفا بود کمک کرد ( با آسیب دیدن موتور کشتی اسراییلی ها خود را به آن رساندند ) .


جنگ شش روزه *** 1967

سه ساعت پس از طلوع صبح 5 ژوئن 1967 ، نیروی هوایی عملیات تمرکز را در نخستین روز از جنگ شش روزه اجرا کرد . هدف ، فلج کردن پایگاه های دشمن عربی و بدست آوردن برتری هوایی برای روزهای آتی و باقی جنگ بود . در یک حمله غافلگیرانه ، نیروی هوایی اسراییل ، بیشتر نیروی هوایی مصر را ،‌ آن هم روی زمین ،  نابود کرد . در حالی که کشورهای عرب دورتادور اسراییل به ورطه جنگ کشیده می شدند اسراییل نیروی هوایی سوریه و اردن را نیز له کرده بود و برای عراق هم شاخ و شانه کشیده بود ! پس از پایان شش روز جنگ ،‌ صهیونیستها مدعی 49 پیروزی هوایی و نابودسازی 452 هواپیمای عربی بودند .


جنگ فرسایشی

مدتی کوتاه پس از پایان جنگ شش روزه ،‌ مصر با امید به اینکه بتواند مانع تحکیم مواضع اشغالی 1967 توسط اسراییل شود ، جنگ موسوم به حرب الاستنزاف { جنگ فرسایشی } را آغاز نمود ، هدف اسراییل در این درگیری تحمیل تلفات سهمگین بر دشمن به منظور تسهیل آتش بس بود در نتیجه نیروی هوایی اسراییل مسئولیت بمباران مکرر اهداف راهبردی در عمق خاک دشمن و به چالش کشیدن پیاپی نیروی هوایی اعراب در هوا به منظور بدست آوردن برتری هوایی را در حین پشتیبانی از عملیاتهای نیروهای آبی و خاکی  بر گرده گرفت ، اواخر سال 1969 اتحاد جماهیر شوروی شروع به تجهیز مصر به واحد های جنگنده هوایی و پدافند سطح به هوا نمود و به زودی متحدین مصر نیز به این واحدهای پدافندی مجهز شدند . خلبانان شوروی شروع به گشت زنی کرده بودند اما به خلبانان اسراییلی اجازه درگیری با آنها داده نمی شد اما در 30 جولای 1970 تنش اوج گرفت : یک کمین هوایی از سوی اسراییلی ها به یک درگیری تمام عیار میان آنها و شوروی ها انجامید { عملیات ریمون 20 .م. } در طی این جدال 5 فروند میگ شوروی که توسط خلبانان شوروی هدایت می شدند هدف قرار گرفتند در حالی که اسراییلی ها هیچ تلفاتی نداشتند .  در نهایت ترس از تشدید بحران و دخالت بیشتر ابرقدرتها جنگ را به پایان رساند . در پایان آگوست 1970 اسراییل مدعی 111پیروزی هوایی در مقابل تنها 4 باخت به عربها بود .


جنگ یوم کیپور *** 1973

در ششم اکتبر 1973 زمانی که جنگ قریب الوقوع به نظر می رسید نیروی هوایی اسراییل آماده سازی خود برای اجرای عملیات پیش دستانه علیه فرودگاه ها و سایتهای ضد هوایی سوریه و مصر را آغاز کرده بود ، اما دولت اسراییل مخالفت کرد در نتیجه با آغاز درگیری ها در یوم کیپور ، در ساعت 14 جنگنده های اسراییلی در حال تعویض تسلیحات خود با تسلیحات نبرد هوا به هوا بودند . صبح روز بعد نیروی هوایی اسراییل یک عملیات سید ( sead = عملیات به منظور سرکوب دفاع هوایی دشمن ) به نام عملیات تاگار را علیه مصری ها آغاز کرد ، عملیاتی که به سرعت و به دلیل شرایط وخیمی که در بلندی های جولان روی داده بود متوقف شد . تلاشهای نیروی هوایی معطوف به شمال شده بود ،‌جایی که عملیات  دوگمن 5 سرنوشت بدی پیدا کرده بود . پرواز جنگنده ها بر مبنای اطلاعات سوخته و بدون پوشش واحدهای پدافندی متحرک سام 6 و توپخانه سنگین موجبات سقوط 6 فروند فانتوم را فراهم آورد .

تلاش بی وقفه در راستای غلبه بر دفاع هوایی دشمن به دلیل پیشرفت های نیروهای سوری و مصری متوقف شد و نیروی هوایی اسراییل مجبور شد پایین تر از نقطه تهدید پدافند آنها عمل کند . با این وجود پشتیبانی نزدیک هوایی این نیرو از نیروهای زمینی اسراییل ، آنها را قادر ساخت پیشرفت عربها را متوقف سازند و نخست در شمال سپس در جنوب دست به آفند بزنند .

پس از عدم کامیابی ضد حمله و آفند اسراییل در 8 اکتبر در سینا ، جبهه جنوب نسبتا بی تحرک باقی ماند و نیروی هوایی بر جبهه سوری متمرکز شد ، اسکای هاک ها که نیاز نیروهای زمینی را به خوبی تامین می کردند تا پایان روز چهارم تلافات سنگینی داده بودند ، اسراییل 31 فروند اسکای هاک از دست داده بود . از طرفی فانتوم های اسراییلی نیز مکررا به فرودگاه های سوری یورش می بردند ، سوری ها با راکتهای فراگ 7 شان که اهداف نظامی و غیر نظامی در شمال اسراییل را شخم می زدند موی دماغ ارتش اسراییل شده بودند در این زمان ، نیروی هوایی مشغول هدف قرار دادن زیرساخت های حیاتی سوریه شد ، آنها صنایع نفت و تولید برق سوری ها را هدف قرار دادند . تا  پایان 13 اکتبر سوری ها به عقب رانده شدند ، آنها به پشت جبهه های ابتدایی خود عقب نشستند ؛ دمشق در برد توپخانه صهیونیستها قرار گرفته بود و یک تیپ زره پوش عراقی ( که پیش قراول هیئت اعزامی از عراق بودند ) نابود شده بود .

در 14 اکتبر ، ارتش مصری ها یک عملیات آفندی بزرگ را در تمام طول جبهه ها آغاز نمود ، این عملیات به سرعت توسط نیروهای دفاعی اسراییل دفع شد و آنها موفقیت خود را با نفوذ ما بین ارتش دوم و سوم مصر و گذر از سوئز به منظور رسیدن به خاک مصر ادامه دادند . اسراییلی ها شمال و جنوب را پاکسازی کردند و عقبه نیروهای مصری را نابود کردند و به پایگاه های موشکی مصری ها یورش بردند . یورش به این سایت همانا و آزادی عمل نیروی هوایی اسراییل همان ! اسراییلی ها اکنون با فراغ خاطر مشغول ضربه زدن به نیروی هوایی مصر می شدند . از 18 اکتبر تا پایان جنگ درگیری سهمگینی میان نیروی هوایی دو کشور شکل گرفت .

تلفات رسمی نیروی هوایی اسراییل در این جنگ 102 فروند جنگنده شامل 32 فروند فانتوم ، 53 اسکای هاک ، 11 میراژ و 6 فروند ساعر می شد البته آمارهای دیگری اشاره به 128 فروند تلفات دارند . آنها هم چنین 91 نفر پرسنل خود را از دست دادند . طی درگیری های هوایی مابین مصر و اسراییل ، مصری ها 172 فروند واسراییلی ها بین 5 تا 21 فروند هواپیما ( در تمام جبهه ها ) از دست داده بودند . آمار رسمی از تلفات اعراب موجود نیست در حالی که تلفات مصری ها مابین 235 تا 242 فروند و سوری ها مابین 135 تا 179 فروند می باشد .


گسترش نیروی هوایی *** 1973 تا 1982

- بیشتر جنگنده های این نیرو پس از جنگ از ایالات متحده فراهم شد : فانتوم ، اسکای هاک ، اف 15  و اف 16 .

- نیروی هوایی اسراییل هم چنین از تعدادی جنگنده ساخت داخل مانند نشر و بعدها نمونه ای پیشرفته تر به نام کفیر نیز بهره برد که هر دو نمونه های غیر مجاز مشتق شده از میراژ 5 فرانسوی بودند اسراییل  با ایجاد تغییراتی در کفیر قصد بهره بردن از یک موتور آمریکایی که تحت لیسانس در خاک خودشان تولید می شد را داشت .

- در 4 جولای 1976 چهار فروند سی 130 هرکولس اسراییلی به قصد اجرای عملیات نجات گروگان ، مخفیانه ،‌ به فرودگاه عنتبه ( واقع در اوگاندا ) پرواز کردند .

- در مارس 1978 نیروی هوایی اسراییل در عملیات لیتانی شرکت کرد .

- در 7 ژوئن 1981 هشت فروند اف 16 آ نیروی هوایی اسراییل به همراه 6 فروند اف 15 آ عملیات اپرا را به منظور نابودسازی تاسیسات اوسیراک عراق به انجام رساندند . در میان خلبانان این عملیات ایلان رامون ،‌ که بعدها لقب نخستین فضانورد اسراییلی را گرفت ، نیز حضور داشت .


جنگ سال 1982 لبنان و پیامدها

پیش از این جنگ ، سوریه با کمک اتحاد جماهیر شوروی موفق به ایجاد یک شبکه پدافند سطح به هوای مشترک در دره بقاع لبنان شده بود . در 9 ژوئن 1982 نیروی هوایی اسراییل در طی عملیات مول کریکت 19 موفق شده بود آرایش دفاع هوایی سوریه را فلج کند در قدم بعد این نیرو در طی درگیری های هوایی با نیروی هوایی سوریه ، بدون کوچک ترین تلفاتی موفق شد 86 فروند جنگنده سوری را به زیر بکشد ، کبراهای اسراییلی هم بیکار نبودند ! آنها ده ها خودروی زره پوش سوری را هدف قرار دادند ، آنها اهداف دیگری را هم هدف قرار دادند من جمله تعدادی تانک تی 72 .

پس از پایان رسمی جنگ ،‌ در طول سالهای استقرار اسراییل در لبنان ، نیروی هوایی اقدام به حمله به مواضع حزب الله و سازمان آزادی بخش فلسطین در جنوب لبنان کرد . در اول اکتبر 1985 در پاسخ به حمله تروریستی سازمان آزادی بخش فلسطین و کشته شدن سه شهروند اسراییلی در قبرس ، نیروی هوایی عملیات پای چوبین را اجرا کرد : در طی این عملیات مقر فرماندهی این سازمان در تونس توسط اف 15 های این رژیم هدف قرار داده شد ،‌این طولانی ترین عملیاتی بود که توسط این نیرو انجام می شد ، مسافتی که ایگل ها برای انجام ماموریت طی کردند برابر 2300 کیلومتر بود . آنها برای طی این مسیر از سوخترسانهای بویینگ 707 بهره بردند و نتیجه عملیات ، نابودی یا آسیب مقر و پادگانهای سازمان آزادی بخش فلسطین بود .

 

ادامه دارد ...

 

منبع :

http://www.military.ir/forums/topic/27280-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84-iaf-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%88-%D9%86%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7-%D9%82%D8%B3%D9%85%D8%AA-%D8%A7/

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
وبگاه میلیتاری یکی از جامع ترین وب سایت های حوزه نظامی در ایران می باشد. این وبگاه کار رسمی خود را از شهریور ماه سال 92 آغاز کرد. همواره هدف و تلاش این وبگاه خدمت به حوزه نظامی کشور عزیزمان ایران بوده و وابسته به هیچ جناح و گروه خاصی نیست. از شما دعوت می شود با پیوستن به این وبگاه برای ما دلگرمی بزرگی باشید.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 583
  • کل نظرات : 19
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 137
  • آی پی امروز : 540
  • آی پی دیروز : 298
  • بازدید امروز : 797
  • باردید دیروز : 621
  • گوگل امروز : 59
  • گوگل دیروز : 102
  • بازدید هفته : 3,032
  • بازدید ماه : 797
  • بازدید سال : 228,811
  • بازدید کلی : 4,917,777